Search
 

Cryolipolyse (vetbevriezing)

whitezand

Cryolipolyse (vetbevriezing)

Cryolipolyse behandeling

Heeft u last van overtollig vet dat met sporten er moeilijk af te krijgen is? Ontdek cryolipolyse (plaatselijk vet bevriezen), een veilige en effectieve methode bij het verminderen van probleemzones. Cryolipolyse wordt ook wel de natuurlijke manier van liposuctie genoemd.

Wat is cryolipolyse (vet bevriezen)?

Cryolipolyse oftewel vet bevriezen is dé nieuwste methode op het gebied van vet verwijderen. Bij de cryolipolyse behandeling wordt plaatselijk vet verminderd door middel van koeling. Cryolipolyse is perfect geschikt voor mensen die hardnekkige vetophopingen hebben die er moeilijk afgaan met sporten of diëten.

Hoe werkt de cryolipolyse behandeling?

De cryolipolyse behandelingen worden uitgevoerd met het Clatuu Freezing Fat Away apparaat. Tijdens de cryolipolyse behandeling worden er twee handstukken geplaatst op het gewenste gebied. Deze handstukken zuigen het vet naar binnen, dit duurt ongeveer tien minuten tot de vetlaag volledig bevroren is. De koelende energie behandelt alleen de vetlaag zonder dat het omliggende gebied beschadigd wordt. De behandeling duurt in totaal een uur per zone.

Welke zones kunnen er behandeld worden?

  • Lovehandles
  • Buik
  • Vet bovenarmen
  • Rugvet
  • Binnen- en buitendijen

Doet de cryolipolyse behandeling pijn?

Anders dan bij liposuctie waar een heftige ingreep gedaan wordt, is deze behandeling nagenoeg pijnloos. Gedurende de eerste tien minuten kan het voelen alsof iemand u heel hard knijpt, sommige patiënten vinden dit pijnlijk. Hoe minder vet de patiënt heeft, hoe meer pijn deze eerste tien minuten doen. Wanneer het vet eenmaal bevroren is, is het gevoelloos. U kunt tijdens de behandeling tintelingen ervaren, dit verschilt per persoon.

Zijn er bijwerkingen?

Direct na de behandeling is de huid wat rood en gezwollen. Dit wordt er door de behandelaar uit gemasseerd. Een paar uur na de behandeling kunnen er blauwe plekken ontstaan.

Werkt het echt?

Dit is een vraag die veel gesteld wordt. Cryolipolyse is een zeer effectieve methode om vet te reduceren. Echter is het niet hetzelfde als liposuctie waarbij vet direct wordt weggezogen. Het proces van cryolipolyse duurt langer. Door de bevriezing sterven de vetcellen af en worden deze gedurende 60 tot 90 dagen op een natuurlijke manier afgebroken via de lever. Na vier tot zes weken kunt u bepalen of de behandeling gewerkt heeft. Cryolipolyse breekt vetcellen af, maar dat betekent niet dat deze vetcellen niet opnieuw kunnen ontstaan. Op het moment dat u er een ongezonde leefstijl op nahoudt, zal de behandeling niks doen. Dit is overigens bij liposuctie hetzelfde geval. Zeker bij mensen die er een gezonde leefstijl op nahouden, dat houdt in voldoende beweging en een gebalanceerd eetpatroon, is cryolipolyse zeer effectief.

Hoeveel cryolipolyse behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld adviseren wij 2-3 behandelingen voldoende per zone. Maar sommige mensen hebben ook voldoende na 1 behandeling. Na vier weken kunt u beslissen of er een vervolgbehandeling nodig is, mocht u het gevoel hebben dat niet al het gewenste vet aangepakt is. Een aanvullende behandeling na 1-2 maanden zal het resultaat versterken.

Voorzorgsmaatregelen en nazorg voor cryolipolyse behandeling

Patiënten die zwanger zijn, gevoeligheid of allergie voor kou hebben of leiden aan een auto-imuumziekte kunnen niet behandeld worden. Na de behandeling wordt het gebruik van alcohol dezelfde dag afgeraden in verband met het extra belasten van de lever.

Date:

13 november 2019