Search
 

licht Therapiemasker

Werking licht therapiemasker

De werking van “Masque Lumière” is gebaseerd op verschillende lichtfrequenties in de kleuren Rood, Groen en Blauw. Deze specifieke lichtgolven gaan een interactie aan met het biologische systeem van uw huid. Dit wordt fotobiomodulatie of fotobiostimulatie genoemd. vergelijk het met de wijze waarop een plant de energie van de zon opvangt om te groeien, de zgn, fotosynthese. Een ander voorbeeld voor een soortgelijk proces in de huid is de aanmaak van Vitamine D, hetgeen ook onder invloed van zonlicht (UV-licht van 297 nm) plaatsvindt. Bij “Masque Lumière”zal het licht van het masker een gunstige specifieke interactie hebben in uw huid. Verschillende kleuren hebben verschillende werkingen, allemaal in voor het lichaam. “bekende” frequenties van zichtbaar licht. Dat is meestel ideaal, omdat er dan geen schadelijke effecten t.g.v. een “agressieve golflengte” plaatsvinden. Het licht van “Masque Lumière” zorgt naast een verhoging van de energieproductie van de energieproductie van de huidcellen (via ATP) voor een gunstige invloed op de diverse groei- en ontstekingsfactoren en het zuurstofniveau in de huid.

 

Rood licht ( 650 – 700 nm)  Huidverjonging / Huidverbetering.

Het actieve rode golflengtegebied dringt het diepst in de huid door en zorgt voor de verminderderde afbraak van Elastine in de extracellulaire matrix van het bindweefsel van de huid. tevens zorgen deze golflengtes voor een verhoogde productie van pro-collageen en collageen in de huid. De gehele conditie van het bindweefsel wordt zodoende verbeterd, waardoor de huid een krachtige impuls krijgt om zich te verjongen en te herstellen.

Groen licht (525 – 550 nm) Littekens en Wondgenezing /Hyperpigmentatie.

Groen licht wordt o.a. gebruikt om hyperpigmentatie in de huid aan te pakken. De groene frequenties worden geabsorbeerd door de melanocyten, die in de onderste huidlagen van de epidermis van de huid liggen. Melanine-clusters in de huid worden zo na verloop van tijd afgebroken. In de dermale lagen, die net onder de basale laag in de huid liggen, zorgen de groene frequenties voor herstel van de huid, nodig bij wondgenezing en littekens.

Blauw-violet licht (430 – 450 nm) Acne.

De blauwe golflengte zijn actief tegen acne door het antimicrobiële effect dat ze hebben op de Propionibacterium Acnes. Het blauwe licht heeft een interactie met de zgn. Porphyrines, essentiële moleculen massaal ” aan te slaan” met blauw licht, ontploffen deze als het ware, en gaat de bacterie dood, zonder dat de huidcellen er last van hebben. Immers blauw licht is voor ons “gewoon”.

Vanaf

20,-

Vanaf 20 min.